Aktuellt

Microsoft Teams on Windows update 4.16

2023-06-19

Nya förbättrade funktioner i senaste uppdateringen

Den senaste uppdateringen (4.16) för Microsoft Teams Rooms för Windows innehåller en hel nya funktioner som förbättrar användarupplevelsen rejält.

Ett urval av de nya funktionerna i den senaste uppdateringen (4.16):

  • Uppdaterat gränssnitt med ny design som ger en förbättrad känsla och användarupplevelse
  • Kalendern visas både på konsolen och på framsidan av rummets display och är nu rullbar för att se rummets alla möten under dagen
  • Uppdaterade knappar på MTR-enheten för att snabbare komma åt de mest användbara funktionerna
  • Ökad kontroll över mötes-layouten, möjlighet att slå på/av möteschatten och vad som ska synas på höger och vänster sida under mötet
  • Nya bakgrundsbilder
Themes 1

Konfigurering av systemet krävs 

För att få tillgång till de nya funktionerna behöver systemet konfigureras av en administratör med hjälp av XML.

Vill ni ha hjälp med att konfigurera era system till den nya uppdateringen? Fyll i formuläret till höger så hör vi av oss med mer information! 

Pris: 395 kr per enhet

(Inställelsekostnad tillkommer) 

 

Nya licenser för mötesrum

Microsoft har också gjort en uppdatering gällande licenser för Teams-rum där de numera erbjuder två varianter; Teams Rooms Basic och Teams Rooms Pro.

De gamla licenserna för mötesrum, Teams Rooms Standard och Teams Rooms Premium, kommer inte automatiskt att övergå till de nya licenserna utan måste köpas på nytt, senast när de äldre licenserna löper ut.

VIKTIGT! Om ni har en användarlicens i ett Teams-rum kommer denna att sluta fungera efter den sista juni 2023.

Teams Rooms Basic passar bäst för organisationer som bara har ett fåtal mötesrumsenheter och som bara behöver grundläggande mötes- och hanteringsfunktioner.

Teams Rooms Pro passar för organisationer med 25 eller fler mötesrumsenheter eller som vill ha de mest omfattande mötes- och enhetshanteringsupplevelserna.

Er licenspartner

Vill ni veta mer om de nya licenserna från Microsoft eller ha mer information om vilken licens som passar för er? Vi hjälper er gärna med licenser för era mötesrum så kontakta oss så bokar vi in ett möte.  

Boka möte med oss

Vi är experter på digitala möten och pratar gärna med dig om er digitala mötesmiljö, oavsett vilken plattform ni använder.